„И това го можем!“

   Славата на писаните велинградски  яйца отдавна е прехвърлила границите на страната ни. Рисуването с восък и писалка е стар майсторлък, който се предава от баба на внучка.

   На 19.04.2022г. в ЦПЛР – ОДК се проведе ежегодният конкурс „Великденски писани яйца от Чепинския край“. Във възрастова група 5-7 клас  отборът на училището ни получи три награди:

   За трето място на Александра Байлова и Михаела Пещерска и една поощрителна награда на Мирела Гончева.

   Поредно доказателство за сръчността на нашите деца.

“Да пишем красиво!“ – Така решиха учениците от 6.А клас.

Комисия от 7.Б присъди 3 първи места.- за вярно, четливо, красиво, с оригинална графика написан текст- на Мирела Гончева, Илияна Кривулева и Васил Ганев.

 

🇧🇬»100 мига безсмъртие!» Поклон, Вела!🇧🇬Тържествено отбелязване на 100 годишнината от рождението на патрона на нашия град Вела Пеева.С благодарност към знаменната група Даниел Ушев Надежда Дечева Елеонора Китова, нашите прекрасни третокласници и Вангелия Китанова .

✍Поздравления за нашите тантливи деца Вангелия Китанова от 4 а клас, отличена с първа награда в категория “ Стихотворение“ и за Иванка Китова отличена с второ място в категория “ Композиция“ от конкурса ,,Вела, патрон на нашия град”, организиран от ЦПЛР.👏❤👏 Кметът на община Велинград д-р Коев лично връчи наградите при откриването на изложба посветена на 100 години от рождението на Вела Пеева- ,,Град с името на Вела” в Исторически музей.

Споделено от Ученическия съвет в нашето училище:

Днес е двоен празник – според това дали сте влюбени, или предпочитате стария традиционен празник на лозята и виното Трифон Зарезан.

В България много хора празнуват предимно Трифон Зарезан. По-младите пък залагат на Свети Валентин. Винаги има спор кой празник да уважим. Ние обаче ще оставим полемиките и ще ви пожелаем приятен ден. Вие сами ще изберете дали да отбележете Свети Трифон или Свети Валентин.

А в Ученическия ни съвет единодушно решихме, че заменяме съюза „ИЛИ“ със съюза „И“. Важно е да се забавлявате отговорно – И с вино, И с любов!

Фотосите са от изложбените кътове с направени рисунки и картички в часовете по ИИ и Технологии и предприемачество, заедно с нашите учители: г-жа Катерина Похлупкова, г-жа Анета Милова-Петрова и г-жа Елена Тупчева.

ВЕСЕЛ И УСМИХНАТ ПРАЗНИЧЕН 14-ТИ ФЕВРУАРИ !

Споделено от първокласници и техните учители:

Ето как първокласниците от нашето Иновативно основно училище „Христо Ботев“ – Велинград, отбелязаха празника на любовта. Те твориха, изпитвайки най-красивото чувство любов. Любов към училището, към времето прекарано в него, любов към тeхните съученици, учители и родители.