ОУ „Христо Ботев“ гр./с. Велинград стартира изпълнение на проект BG-RRP-1.015-0541финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура за предоставяне на средства от механизма за възстановяване и устойчивост BG-RRP-1.015 – „Училищна STEM среда”.

Главна цел на проекта е: Осигуряването на средства от механизма за възстановяване и устойчивост за Училище, ОУ „Христо Ботев“ гр./с. Велинград за изграждане на „Училищна STEM среда“, което дава възможност за създаването на интегрирана учебна среда от ново поколение, която да поощри и подкрепи образователните иновации в обучението и преподаването.

Чрез изпълнението на проекта ще се извършат строително-ремонтни дейности позволяващи изграждането на материална база, в която ще се реализират цялостни интериорни решения включващи закупуването на съвременно оборудване и обзавеждане.

Обща стойност: 251 705.45 лв.

Начало: 19.06.2024 г.

Край: 31.05.2026 г.

Така бяха посрещнати ученици и учители от ОУ „Христо Ботев“, Велинград, в предваканционния ден.

Весели празници!

5.10.- Международен ден на учителя!
Изказвам благодарност на Дарина. Стоянова/5.Б / и на Никола Семерджиев/7.А/, които се съгласиха на „Смяна на ролите“ и изнесоха чудесни уроци по български език и литература.
Ст. учител: Милова-Петрова

✍РЕПОРТАЖ✍
Един различен ден за учениците от нашето Иновативно ОУ „Христо Ботев“, Велинград.
31 май, обявен за Спортен празник по Национална програма „Участвай и променяй – родителят активен партньор в училищния живот“.
Госпожа Байлова Марияна Байлова , Директор на училището, поздрави присъстващите с „Добре дошли!“
Обръщам се към родителите – г-н Петков, семейство Дренкови Дани Дренкова , г-жа Георгиева, г-жа Милушева, г-жа Синапова, към бившия наш ученик Петър Водев Петър Водев – Защо сте тук?
И всички те отговарят, че за тях е чест да бъдат тук, да подкрепят децата, да изживеят заедно емоциите.
Госпожа Гърева Богдана Гърева , учител и родител на седмокласник, развълнувано сподели, че е безкрайно щастлива, че с ентусиазъм ще се включи като състезател в игрите.
Госпожа Тренова Tanya Trenova , ръководител на празника, разпредели участниците по спортните площадки.
В училищния двор са и поканените от Сдружение „Планинско спасяване“ – Пазарджик Планинско спасяване – област Пазарджик Направиха чудесна демонстрация на спасяване при пожар.
А участниците в МПО „Млад огнеборец“, с ръководител старши инспектор Иван Гьошев Иван Гьошев , показаха превенция за оцеляване в планината.
Започва истинския празник!
Най-емоционални са децата от първите класове! За тях това е първи такъв ден, затова са толкова екзалтирани.
На футболен мач при втори клас…Браво на татковците! И на майката футболист!
Сега съм при момичетата на втори клас – Чудесна игра на народна топка!
Обръщам се към г-жа Нина Петрова Nina Petrova :
– Какво е да сте съотборник ?
– За мен беше голямо удоволствие да подкрепя децата си, да си припомня детството. Много приятни спомени…
В оспорвана борба „дърпане на въже“ учениците от трети клас победиха категорично отбора на своите родители.
В играта с лепящи топчета се забавляваха и родители, и деца.
Момчетата от 4 А. и 4 Б. класове играха футбол. И тук емоции! Момичетата – „топка над въже“. И в двата отбора бяха родители.
Петите класове малко се поразсърдиха – искаха да играят само деца, без възрастни. Разбира се, даде им се възможност!
И в 6-ти клас емоции! И в седми! Кой кого подкрепя, така и не се разбра! Такава весела врява…
За съжаление…Спортният празник завърши…
Но с приятна изненада! Кетъринг от ПГИТ „Алеко Константинов“ ПГИТ ” Алеко константинов” Велинград , Велинград.
И награждаване – грамоти и топки за всеки клас. Защото всички ученици и родители ги заслужават.
Анета Милова–Петрова Анета Милова – старши учител по Български език и литература
🇧🇬  🇧🇬  🇧🇬   ЧЕСТИТ 24 МАЙ!
Да носим с гордост българската идентичност и език!
Да съхраняваме и пазим създаденото от Светите братя Кирил и Методий, за да пребъде България днес и завинаги!

                                                                „И това го можем!“

   Славата на писаните велинградски  яйца отдавна е прехвърлила границите на страната ни. Рисуването с восък и писалка е стар майсторлък, който се предава от баба на внучка.

   На 19.04.2022г. в ЦПЛР – ОДК се проведе ежегодният конкурс „Великденски писани яйца от Чепинския край“. Във възрастова група 5-7 клас  отборът на училището ни получи три награди:

   За трето място на Александра Байлова и Михаела Пещерска и една поощрителна награда на Мирела Гончева.

   Поредно доказателство за сръчността на нашите деца.

“Да пишем красиво!“ – Така решиха учениците от 6.А клас.

Комисия от 7.Б присъди 3 първи места.- за вярно, четливо, красиво, с оригинална графика написан текст- на Мирела Гончева, Илияна Кривулева и Васил Ганев.

 

🇧🇬»100 мига безсмъртие!» Поклон, Вела!🇧🇬Тържествено отбелязване на 100 годишнината от рождението на патрона на нашия град Вела Пеева.С благодарност към знаменната група Даниел Ушев Надежда Дечева Елеонора Китова, нашите прекрасни третокласници и Вангелия Китанова .

✍Поздравления за нашите тантливи деца Вангелия Китанова от 4 а клас, отличена с първа награда в категория ” Стихотворение” и за Иванка Китова отличена с второ място в категория ” Композиция” от конкурса ,,Вела, патрон на нашия град”, организиран от ЦПЛР.👏❤👏 Кметът на община Велинград д-р Коев лично връчи наградите при откриването на изложба посветена на 100 години от рождението на Вела Пеева- ,,Град с името на Вела” в Исторически музей.

Споделено от Ученическия съвет в нашето училище:

Днес е двоен празник – според това дали сте влюбени, или предпочитате стария традиционен празник на лозята и виното Трифон Зарезан.

В България много хора празнуват предимно Трифон Зарезан. По-младите пък залагат на Свети Валентин. Винаги има спор кой празник да уважим. Ние обаче ще оставим полемиките и ще ви пожелаем приятен ден. Вие сами ще изберете дали да отбележете Свети Трифон или Свети Валентин.

А в Ученическия ни съвет единодушно решихме, че заменяме съюза „ИЛИ“ със съюза „И“. Важно е да се забавлявате отговорно – И с вино, И с любов!

Фотосите са от изложбените кътове с направени рисунки и картички в часовете по ИИ и Технологии и предприемачество, заедно с нашите учители: г-жа Катерина Похлупкова, г-жа Анета Милова-Петрова и г-жа Елена Тупчева.

ВЕСЕЛ И УСМИХНАТ ПРАЗНИЧЕН 14-ТИ ФЕВРУАРИ !

Споделено от първокласници и техните учители:

Ето как първокласниците от нашето Иновативно основно училище “Христо Ботев” – Велинград, отбелязаха празника на любовта. Те твориха, изпитвайки най-красивото чувство любов. Любов към училището, към времето прекарано в него, любов към тeхните съученици, учители и родители.